İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Arnavutköy Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla ''Otizm Farkındalık Günü '' olarak ilan edilmiştir. Otizm doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişim bozukluğudur. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişim sorunları göstermesi ve kalıplaşmış (tekrarlı) davranış biçimlerine sahip olması ile betimlenmiştir.

Okulumuzda yaklaşık olarak 80 otizmli birey, temel özbakım becerileri günlük/sosyal yaşam becerileri, temel akademik beceriler üzerine eğitim almaktadır.

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, okulumuzda sınıflar süslenmiş, pankartlar ve panolar hazırlanmıştır. Çocukların yapmış olduğu elbaskısı çalışması yapılarak grup etkinliği yapılmıştır.

02 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen  programa Sn.İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip TURHAN, programda görevli öğrencilerimizve öğretmenleri katıldılar.

02-04-202102-04-202102-04-2021

Yayın: 02.04.2021 - Güncelleme: 24.11.2021 15:23 - Görüntülenme: 1713